Fredags ord..punkt slut

Senaste veckan har roterat kring en het fråga gällande ”den gyllene platsen”. Vilket lag som skulle få spela sin match på den eftertraktade planen.
Tjej- eller killgänget?
Jag kan inte låta bli att fundera hur samhället har förändrats, inte alltid till det positiva…faktiskt.
Jämlikheten är ett ord som svetsar sig fast i min hjärna..är det bara tal om jämlikhet när kvinnor är i underläge? Har vi kvinnor så pass lite självdistans att ordet tillägnats oss när vi behöver få en fråga till vår fördel?
Märkligt..och mäktigt på samma vis. Makt kan skapa så mycket ond i ett samhälle där vi försöker utåt sett kalla oss för ” det mest jämlika samhället”. Fel. Det finns inte en suck jämlikhet när man diskuterar om vilka som skulle kunna flytta på sig för de andras fördel..Det är verkligen bara en man-kvinna fråga.
Kvinnor kan faktiskt använda diskrimineringskortet om situationen varit tvärtom..för det är just det…det är alltid lite mer synd om oss kvinnor och samtidigt utan att tänka oss för.. gör oss själva till offer. Hur kan man vilja vara ett offer? Det är frågan…
Jag vet hur viktigt det hade varit för killgänget att spela på den gyllene platsen men tyvärr så kunde inte tjejgänget ge med sig om frågan och hävdar bestämt sin rättsliga rätt att behålla den pga högre division (= mer makt).
Jag tror inte på skapandet av makt i en liten by som denna men de som beslutar får nog ta ett sömnpiller för att kunna sova gott…samvetet kan vrida igång tusen demoner på en och samma gång…
Samtidigt finns mina varmaste tankar till laget som kämpar sig vidare…jag brinner alltid för de svaga eftersom jag vet att svaghet skapar styrka i ett sådant sammanhang och att enbart för att laget är i en lägre division behöver det inte betyda att de automatiskt är sämre…men matchen är direkt avgörande och därmed är den av stor betydelse (något som tjejlaget redan har på säker mark).
Upp till bevis..imorgon vill jag se ett starkt lag..jag vill känna stolthet…att även om laget får hinder så tar man sig igenom dessa…även om motgångarna kommer från så nära håll som sitt systerlag.

* Att kämpa motvind är det starkaste sättet att vinna sin kamp*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *