Första advent 2015

November har verkligen imponerat det här året. Fina höstdagar med sol, regn och blåst i en balanserad blandning. Det är inte bara vädret som imponerat, Tobias tog sitt körkort under ca 14 dagar!!!
Grattis igen Tobias, om du visste hur stolta vi är över vilken drift du bär inom dig!!! Nu är det faktiskt bara att tuta o köra 😀
Det har varit ett tungt år på flera anseende men det negativa får man ställa undan för att göra plats åt det positiva i ens liv..som faktiskt är ganska mycket.
Som t.ex i detta nu, i skrivandet stund gör solstrålar en stilla entré bland mörka moln som förmodligen är regnfyllda. Det är just dessa stunder som får min dag att lysa.

****

Jag trodde att år 2015 skulle vara året då människor insåg värdet av vår existens, på något sätt trodde jag att flera skulle ta till sig ”Projekt Venus” och inse att det är vi människor som skapar själva våra skulder och att det finns andra sätt att skapa t.ex el som i många länder är så dyr. Med hjälp av naturens egna vind kan vi skapa el helt gratis…men inget företag vinner på det och då är det inget att ha..och vi som betalar fortsätter att betala.
Jag blir frustrerad över hur vi konsumerar eller överkonsumerar för att en VD någonstans i världen ska ha sina biljarder..om inte mer. Tragiskt.
Jorden har sina naturliga tillgångar som skulle kunna föda hela jordens befolkning, vad säger det om oss som i detta nu håller på planerar för december olika maträtter medan andra runt om i världen (och även i Sverige) inte vet hur de ska klara dagen?
Hur kan vi fortsätta tycka att det är ok att pengar ska styra oss? Jag vill leva mitt liv utan kedjor runt mig, önskar att jag inte behövde pengar för att leva utan att det fanns ett annat sätt för mig att just leva. Nu vet jag att det alternativet finns men eftersom de stora företag inte gör en vinst då är det naturligtvis inte värd att satsa även om det skulle gagna framtida generationer. Både miljö-och mänsklighetens utveckling skulle vinna på det. Men det är få som ser och lyssnar. Det är få som vågar säga detta högt, man är rädd att människor ska tycka att man är en galen person. Men min anarkistiska själ öppnar sig för detta, vi behöver inga högre makter i varken politik eller religion för att få vår mänsklighet, alla människor runt om i världen, att leva ett gott liv..utan orättvisa..utan krig om vilken religion eller politisk färg jag väljer. OM dessa människor la hälften av sin energi på att skapa en icke- pengar samhälle där man bl.a lät världens olja vara ifred, skulle livet för många människor att se annorlunda ut. Men det är bara min tanke. Hur kan jag ändra på det? Det finns inget svar för jag har inte den makten. Jag behöver min lön för att betala mina räkningar..och jag vet innerst inne att det finns ett företag bakom som gör en vinst av mina intjänade kronor. Jag lever precis som resten av jordens befolkning, med skillnaden att jag har en lön och tak över huvudet. MEN jag önskar ändå att det skulle vara lika för alla, utan orättvisor, utan girighet, utan oempatiska handlingar…jag behöver ingen religion för att känna empati och omtanke..jag är bara en liten MÄNNISKA på jorden med ett stort hjärta.

Idag tänder vi första adventsljuset och sprider en tanke inför kommande decemberdagar. Min största önskan är att min familj, släkt och vänner får uppleva hälsa och lycka…Ingredienser som inte går att köpa i affären tillsammans med smör och saffran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *