Förälder till en tonåring…

Tiden har en tendens att förändra sig i olika dimensioner. När jag läser här för några år sen kan man aldrig ana vilken vändning livet skulle ta. Det finns mycket som är detsamma men det är väldigt mycket som har förändrats…eller är det livet?
Det är nog vi som förändrats och tagit med oss livet.
Jag sitter just nu på övervåningen och tittar ut mot den stora hallen, där finns det som Henrik har städat undan från sitt rum. Stunden då han förvandlades från pojke till tonåring…
Jag ser i ett hörn ungefär 10 fotbollar av olika storlekar, Messi plancher, fotbollsskor, fotbollsböcker..mm. För några år sedan var detta hans liv, han andades fotboll..precis som resten av familjen. Men när han fick välja valde Henrik musiken.
Vi har alltid sett att han har varit en som tycker om att ”showa” men steget från den tanken till att han står på en scen..Ja det steget var som att ta ett steg på månen.
Han fick farfars elgitarr, en Gibson, som han tog sina första noter. Detta var i början av år 2017. Hans musiklärare hjälpte honom att komma in i musikprofilen i skolan, något som Henrik har uppskattat stort! Han har en delad musiksmak med Mattias, det har varit både rockkvällar och så klart..en ny elgitarr. Dime Bag Darell är hans  idol..så det blev en sån gitarr.
Henrik har ändrat klädstil och personlighet, han är mycket mer harmonisk nu när han har valt sin egen väg.
Men nu till den stora tanken om varför jag skriver detta..
Det handlar inte om Henrik utan mer om föräldraskap, att alltid stötta olika beslut i livet. Att ge ut känslan att man alltid finns närvarande om barnen behöver en (ja..även om de blir 70 år kommer de att vara ”barn” :D).
Jag tro starkt på det, att när en människa får välja själv en livsväg bygger man även ett självförtroende och självkänsla över sitt eget Jag. Tonåringar är oftast förvirrade över vilken väg att ta i livet och ibland kan de behöva vägledning men ibland måste man låta dem växa.
Det är lättare att skriva det här än vad det kan vara i verkligheten. Våra barn har varit exemplariska, även med sina ”trots” så har de alltid varit respektfulla och lyhörda men ibland är det tufft att säga ifrån..
Ibland saknar jag ”små-åren” med en Tobias som pratade oavbrutet och en Henrik som var överallt och ingenstans!!! Gulligaste pojkar i världen!
Att vara förälder är inte lätt, man tänker på dem precis hela tiden. Hjärnan använder förmodligen 99% av sin energi för att fundera hur dem mår. Deras välbefinnande kommer alltid att vara en prioritet, det lovade jag mig den dagen jag fick Tobias.
Det ansvaret att vara förälder kommer för alltid att finnas med mig. Det går inte att kombinera med egoism. De kommer alltid att komma i första hand, den gåvan ger jag mina barn. Jag ger allt jag har rent känslomässigt.
Så nu till det jag tänkte egentligen skriva…
Jag önskar min långhåriga, rocktokiga, älskade son ett stort Lycka Till med sin musik!!! Vi kommer alltid att stötta dig och finnas vid din sida.
Vi är grymt stolta över våra grabbar! Älskar er!!!❤️❤️❤️

Henrik var med på Talangjakten 2017 på Karlbergsskolan..verkligen en upplevelse!!! Rock när det är som bäst!🎶🎶🎶🎶🎶🎶
Rock ´on!!!

(Henrik längst till höger) ❤️

En reaktion på “Förälder till en tonåring…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *